Cunoscutul antrenor orădean Virgil Preda a fost ales vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism. Alegerile conducerii forului atletic românesc au avut loc vineri, în cadrul Adunării Generale.

Pentru funcţia de preşedinte au fost depuse şase candidaturi. După primul tur de scrutin, în care au fost exprimate 195 de voturi, au ieşit din cursă şi două mari atlete, Constantina Diţă, campioană olimpică de maraton, şi Monica Iagăr, multiplă campioană la săritura în înălţime, care au strâns doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) şi Traian Badea (54), ultimul fost vicepreşedinte, s-au înfruntat în turul decisiv, în care primul s-a impus cu 103 voturi la 83.

Astfel, noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism a fost ales Florin Florea, care îi succede lui Sandu Ion, fostul preşedinte, care de această dată nu a mai candidat.

De precizat faptul că Florin Florea a fost în 2013, pentru o perioadă scurtă, secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, iar în prezent activa în calitate de consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ca sportiv, Florin Florea a fost un sprinter, care a cucerit 8 titluri de campion naţional la tineret şi seniori.

După preşedinte au fost aleşi şi vecepreşedinţii. Candidat pentru unul dintre aceste posturi a fost şi reputatul profesor orădean Virgil Preda, care a fost ales al doilea. Cei patru noi vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Atletism sunt însă: Grigore Ursanu (ales cu 121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) şi Tudor Bogdan (98).

După cum a anunţat Florin Florea, acesta îl va numi ca secretar general interimar al FRA pe Augustin Iancu, în timp ce actualului secretar general Dan Buliga i s-a propus funcţia de secretar general adjunct.