Antrenorul de la Academia de baschet CSM Oradea, Zoran Vranes, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European U16 masculin Divizia A - ediția 2017. Tehnicianul academiei orădene a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei naționale a Serbiei la turneul care s-a desfășurat în perioada 11-19 august, la Podgorica, în Muntenegru.

La această competiție, ehipa de 2001 a baschetului sârbesc a avut un parcurs de excepție. Astfel, Serbia a reușit să elimine Spania în sferturile de finală, pentru ca apoi să cedeze în penultimul act, în duelul cu formația gazdă, Muntenegru. În finala mică, Serbia a depășit Croația cu scorul de 75-71, pentru a-și trece în cont medaliile de bronz.

Tehnicianul Zoran Vranes este originar din Novi Sad, regiunea Vojvodina. El a petrecut sezonul competițional 2016-2017 alături de Academia CSM Oradea, conducând echipele U16 și U14 ale LPS Bihorul Oradea în Campionatul Național al României din postura de antrenor principal.

Formațiile amintite au obținut locurile 10, respectiv 3 în ierarhia generală. De asemenea, el a ghidat echipa U14 spre playoff-ul European Youth Basketball League - Zona Europa Centrală.

După cum informează clubul orădean, într-un comunicat, „Vranes va continua alături de Academia CSM Oradea și va antrena echipele LPS Bihorul Oradea în următorii doi ani. El se va întoarce la Oradea cât de curând”.

De notat că în perioada petrecută de Vranes alături de naționala U16 a Serbiei, locul său la Oradea a fost ținut de către Zoran Markovic, mentorul lui.