În primul semestru al anului, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor s-au axat în principal pe întâlnirile cu caracter preventiv în rândul personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor. La cele 19 seminarii organizate au participat 524 lucrători, dintre care 99 cu funcţii de conducere şi 425 cu funcţii de execuţie, a anunţat, luni, şeful DGA Bihor, comisarul şef Gabriel Cheregi.

Întâlnirile fac parte dintr-un proiect de prevenire a faptelor şi actelor de corupţie în cadrul poliţiştilor, care se va derula în şase etape, acţiunea urmând să dureze până la finele anului 2010. „Încercăm să identificăm vulnerabilităţile şi factorii de risc din rândul personalului MAI. În acest scop au fost desfăşurate 36 de întâlniri cu grupurile de lucru constituite în acest sens la toate structurile MAI din judeţ", a explicat şeful DGA Bihor.

Totodată, în primul semestru poliţiştii DGA au înregistrat 18 dosare penale, în care au fost cercetate 21 de persoane, faţă de 26 în primele 6 luni ale anului 2009, anchetele fiind ulterior desfăşurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi cei ai DNA - Serviciul Anticorupţie Oradea.

În ceea ce priveşte activitatea de relaţii cu publicul, lucrătorii DGA Bihor au soluţionat în semestrul I al acestui an 14 sesizări venite din partea unor persoane care aveau suspiciuni faţă de poliţiştii şi poliţiştii de frontieră din judeţ, cu 11 mai multe faţă de anul trecut. Nu în ultimul rând s-a înregistrat o creştere şi a numărului de persoane primite în audienţă, 11 faţă de 6 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Persoanele care doresc să formuleze sesizări privitoare la săvârşirea unor acte şi fapte de corupţie de către funcţionarii Ministerului Administraţiei şi Internelor o pot face în continuare prin intermediul liniei telefonice gratuite Tel verde 0800.806.806, la numărul de telefon-fax 0259.469.043 respectiv la adresa de e-mail sjabh.dga@mai.gov.ro.

Audienţele se desfăşoară la sediul instituţiei situat în Oradea, pe strada Dunărea, nr. 2, în fiecare zi lucrătoare de miercuri între orele 12-15.