Conducerea Spitalului Judeţean, în cadrul căruia funcţionează şi Maternitatea, anunţă reluarea programului de vaccinare a nou-născuţilor împotriva îmbolnăvirii cu tuberculoză, după ce o perioadă de aproape trei săptămâni acesta a fost suspendat ca urmare a suspiciunilor privind reacţiile adverse pe care le-au acuzat părinţii unor sugari cărora le-au fost administrate doze de vaccin produs în Danemarca.

Potrivit informaţiilor comunicate de conducerea spitalului, vaccinarea pentru nou-născuţii externaţi în perioada suspendării programului va avea loc începând de joia aceasta şi până miercuri, în ambulatoriul Maternităţii din strada Clujului nr. 50.

Orarul de lucru pentru vaccinarea BCG va fi zilnic între orele 11-13, în zilele de joi (6 decembrie), vineri (7 decembrie), luni (10 decembrie), marţi (11 decembrie) şi miercuri (12 decembrie).

Amintim că Ministerul Sănătăţii a decis reluarea vaccinării BCG împotriva tuberculozei vinerea trecută, ca urmare a unei evaluări făcute împreună cu membrii misiunii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din România, după ce s-a constatat că reacţiile adverse acuzate de unii părinţi deja vaccinaţi nu pun sub semnul întrebării siguranţa vaccinului.

Din peste 136.000 copii vaccinaţi cu dozele provenite din Danemarca din vara anului trecut şi până în prezent au fost raportate efecte adverse la 134 de copii, constând în abcese şi ulceraţii.