Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, estimarea valorilor termice pentru perioada 1-14 mai. 

În Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, vremea va debuta cu o scurtă și ușoară încălzire, astfel că mediile maximelor vor fi în primele două zile de 22 - 24 de grade, apoi se va răci până în 4 mai, când acestea vor coborî spre 18 grade.

Până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative, se vor menține în jurul a 20 de grade.

Minimele se vor situa între 6 și 10 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 1, 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai.

Vor fi ploi pe suprafețe mici și în general slabe cantitativ în perioada 1 - 8 mai, iar după aceea va crește probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ, mai arată ANM.

La munte, în intervalul amintit, vremea nu va avea modificări substanțiale sub aspect termic, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor fi între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere din 7 mai, iar până atunci acestea vor fi în general slabe și pe areale mici, mai arată ANM.

Vezi mai jos situația pe regiuni!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!