Acţiunea a avut loc marţi în jurul orei 16.00 pe E60, în apropierea Punctului de trecere a frontierei Borş. Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor au oprit pentru control un automarfar înmatriculat în judeţul Dâmboviţa, care tocmai intrase în ţară.

"Şoferul, un cetăţean român în vârstă de 23 ani, a prezentat pentru control documentele însoţitoare ale mărfii transportate, respectiv 8.031 kg seringi medicinale. La control, pe lângă marfa declarată, au mai fost descoperite 34 bucăţi anvelope şi 25 bucăţi jante pentru automarfare, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă", se arată într-un comunicat trimis miercuri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Potrivit comunicatului, şoferul a fost condus la sediul DJAOV Bihor, unde întreaga cantitate de anvelope şi jante din automarfarul pe care acesta îl conducea, evaluată la valoarea de 51.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.