În loc de mozaic, marmură! Primăria a trimis vineri o notificare către Autoritatea de Management POR şi Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest prin care anunţa că intenţionează să schimbe soluţia tehnică de reabilitare a pavajului din Pasajul Vulturul Negru.

"În perioada următoare va fi revizuit proiectul tehnic astfel încât să se poată trece de la pavarea cu mozaic la pavarea cu plăci de marmură, cu o coloratură în armonie cu faţadele ce vor fi restaurate, tocmai pentru a pune în valoarea ornamentaţia originală", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit comunicatului, pavarea cu marmură a fost aleasă pentru că nu există dovezi materiale sau documentare cu privire la pardoseala iniţială, iar soluţia aleasă ar putea fi armonizată stilistic şi ca material de finisaj cu faţadele interioare.

Termenul de execuţie a pavajului va fi de maximum 3 luni, iar costul lucrărilor de revizuire a soluţiei tehnice şi de înlocuire efectivă a mozaicului cu marmură va fi suportat din bugetul local.

Refacerea pavajului va avea loc în primul trimestru al anului viitor, după ce Administraţia Imobiliară Oradea va fi terminat reabilitarea faţadelor interioare şi cupolei, lucrări executate de firma Constructorul Sălard.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat încă de la începutul acestei săptămâni că municipalitatea va înlocui soluţia tehnică de refacere a mozaicului executat cu deficienţe de firma Marconst şi nerecepţionat de beneficiar după ce la cele două două licitaţii organizate de Primărie la sfârşitul verii nu s-a prezentat niciun ofertant.