Compania de Apă Oradea vrea să renunţe la serviciile contractate prin intermediul Aparegio cu firma Selina. "Joi am trimis firmei Selina o notificare de reziliere a contractului pentru construirea staţiei de epurare a apelor uzate din Beiuş. Aşteptăm punctul de vedere al companiei", a declarat Renata Tripa, purtătorul de cuvânt al CAO.

Asocierea formată din firmele Selina şi Weber România a câştigat în decembrie 2012 licitaţia organizată de CAO pentru atribuirea lucrărilor de construire în municipiul Beiuş a unei staţii de epurare şi a unei staţii de pompare pentru transferul apelor uzate.

Finanţată din fonduri europene, investiţia în valoare de 12 milioane lei trebuia finalizată în 22 de luni, dar până acum executanţii au reuşit să realizeze doar 5,25% din lucrare. În cea mai mare parte este vorba de lucrări de proiectare, întrucât contractul de tip FIDIC Galben obligă constructorul atât la creionarea, cât şi la punerea în operă a construcţiei.

După toate probabilităţile, Selina nu se va opune rezilierii contractului fiind, la rândul său, nemulţumită de condiţiile în care a fost încheiat. În acest caz, pentru a nu pierde finanţarea europeană, CAO va fi nevoită să organizeze o nouă licitaţie pentru desemnarea unui executant care să poată finaliza lucrarea până la sfârşitul anului 2015.

Aceasta nu este prima lucrare contractată prin Aparegio la care renunţă constructorul orădean. În vara anului trecut Selina a renunţat la lucrări în valoare de 7 milioane euro, cu doar şase luni înainte de termenul limită al contractului. Reprezentanţii companiei au invocat la acea dată că lucrările sunt nerentabile pentru că firma nu se mai încadrează în preţul licitat.