Banii vor rămâne în Tinca. "Economiile în valoare de 9 milioane lei făcute la licitarea lucrărilor de apă şi canalizare din Tinca, finanţate prin programul Aparegio va fi investite tot în comună", a declarat directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra.

CAO a comandat pentru Tinca lucrări de construire a unei staţii de epurare a apelor uzate, investiţie estimată la 8 milioane lei şi adjudecată de asocierea OMS România - Rono Aqua SRL pentru 7,4 milioane lei, precum şi extinderea sistemului de canalizare menajeră, lucrări estimate la 13,9 milioane lei, câştigate de Simbac pentru suma de 5,5 milioane lei plus TVA.

Ordinul de începere a lucrărilor, cu o durată de execuţie de 20 de luni, a fost dat în aprilie 2013. La această oră constucţia staţiei de epurare a fost realizată în proporţie de 6% iar extinderea canalizării este finalizată în proporţie de 60%.

Directorul CAO, Ovidiu Gavra, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la Tinca în prezenţa primarului din localitate, Teodor Coste, că în perioada viitoare, din economia realizată, CAO va scoate la licitaţie, cu acordul Ministerului Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, noi lucrări în comună.

Investiţiile vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă în Gurbegiu şi Râpa, cu o valoare estimată de 2,4 milioane lei, extinderea şi retehnologizarea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Tinca şi aducţiune de apă de la Gurbeghiu în valoare de 2,9 milioane lei şi extinderea cu 5,7 kilometri a reţelelor de canalizare menajeră estimată la 3,3 milioane euro.

Lucrările vor fi scoase la licitaţie în cel mai scurt timp pentru ca execuţia să demareze cel târziu în toamnă astfel încât să fie finalizate până în decembrie 2015.