Familia tânărului Beniamin Judea, în vârstă de 25 de ani, care a fost grav rănit în accidentul petrecut în urmă cu câteva zile pe DN76, în zona Drăgeşti, a făcut un apel online la donare de sânge. Accidentul respectiv s-a soldat cu doi morţi şi doi răniţi. 

Unchiul lui Beniamin Judea a lansat pe pagina sa de Facebook mai multe apeluri la donare de sânge. "Nepotul meu are mare nevoie de ajutorul vostru", a scris Pavel Judea. 

Indiferent de grupa de sânge, cei care vor să ajute, pot dona la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, situat pe strada Louis Pasteur. 

În acelaşi accident a fost implicat şi fratele lui Beniamin, Andrei Judea, în vârstă de 19 ani, care a ajuns şi el la spital. Iniţial, amândoi au fost internaţi pe secţia de Terapie Intensivă.

Amintim că tânărul de 25 de ani, cel care are nevoie acum de sânge, a suferit un traumatism cranian sever în urma impactului şi a avut nevoie de proceduri de asistare respiratorie, la faţa locului.

Acesta urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a aflat BIHOREANUL. Există unităţi de sânge la Spitalul Judeţean, însă sunt binevenite cantităţile suplimentare din donaţii. 

Accidentul s-a petrecut în data de 18 decembrie, pe DN76, între localităţile Drăgeşti şi Hidişelu de Sus, după ce tânărul de 19 ani (aflat la volanul unui Volkswagen) nu a adaptat viteza la condiţiile drum, lovind frontal o altă maşină, de aceeaşi marcă, potrivit constatărilor făcute de poliţiştii bihoreni.

"La ora 15.10, pe DN 76, în afara localităţii Hidişelu de Sus, un tânăr de 19 ani din comuna Ceica, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe DN 76, pe direcţia Beiuş - Oradea, într-o curbă periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autorism, condus de un bărbat de 50 de ani din comuna Sânmartin", declara, vinerea trecută, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Pasagerii maşinii lovite - şoferul de 50 de ani şi o femeie de 47 de ani, tot din comuna Sânmartin - au murit pe loc. Beniamin Judea era pasager în maşina fratelui său şi a fost grav rănit.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză.