Patronatele bihorene sar în ajutorul sinistraţilor. Asociaţia Firmelor Bihorene colectează ajutoare care urmează să fi trimise începând de luni sinistraţilor din judeţul Olt. Celula de criză organizată pe 6 august pentru ajutorarea sinistraţilor afectaţi de inundaţiile din vară formată din voluntari Let's Do It, România! Bihor şi Partizan Security, a apelat la companiile bihorene pentru colectarea de fonduri şi ajutoare.

Conform unui comunicat al AFB, în numai două zile au fost contactate 150 de firme bihorene pentru a le invita să se alăture acţiunii de ajutorare a sinistraţilor. Până în 7 august, a fost adunată suma de 9.000 lei, plus băuturi răcoritoare, cu sprijinul companiilor Agroind Cauaceu, Partizan Security, Partizan Ecoserv, Merişor Const, Cable, Infocredit, Amaranth, Selenit, Sapient Geocad, Calipso şi persoana fizică autorizată Matei Gheorghe Sorin.

De asemenea, şi-au mai anunţat implicarea un număr de 15 companii, urmând ca în zilele următoare să hotărască modul în care vor susţine această acţiune.

"Apelul umanitar este deschis până la finalul acestei săptămâni, urmând ca începând de luni organizatorii să se deplaseze în zonele afectate de inundaţii şi să ia legătura cu românii care trec prin aceste clipe grele, pentru a-i ajuta. Ţinând cont de acest lucru, echipa care se ocupă de acţiunea umanitară aşteaptă în continuare sprijin de la bihoreni, fie că este vorba despre implicare financiară sau suport logistic pe partea de produse alimentare neperisabile, apă sau materiale igienico-sanitare", se menţionează în comunicatul AFB.

Ajutoarele colectate de la firmele bihorene vor fi distribuite sinistraţilor din judeţul Olt unde inundaţiile au afectat 1.908 locuinţe din 10 localităţi diferite.

Bihorenii care doresc să sprijine această acţiune umanitară pot lua parte cu reprezentanţii organizatorilor printre care se numără directorul executiv al Asociaţiei Firmelor Bihorene, Radu Silaghi (0751.263.132), directorul Partizan Security, Mihai Pop (0743.614.718) şi voluntarul Let's Do It, România! Bihor, Eliza Vaş (0722.343.302).