Crescătorii de vite din Bihor sunt aşteptaţi la birourile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură inclusiv în weekend. Potrivit unui comunicat al conducerii instituţiei, angajaţii centrului judeţean APIA Bihor şi ai centrelor locale vor lucra sâmbătă şi duminică cu program normal.

"Măsura a fost luată având în vedere faptul că sunt întârzieri în depunerea cererilor pentru solicitarea plăţilor în cadrul PNDC (n.r. Plăţile Naţionale Directe Complementare) la specia bovine, fiind depuse până la această dată doar 1.315 cereri, faţă de 8.000 potenţiali beneficiari, iar termenul final pentru depunerea cererilor este 28 octombrie 2013", se menţionează în comunicat.

Fermierii care au înregistrată exploataţia în Bihor trebuie să depună o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA (n.r. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru siguranţa Alimentelor) la centrul local al APIA Bihor pe raza căruia este înregistrată exploataţia.

Cei care deţin un efectiv de minim 20 de capete de vaci în exploataţie la data depunerii cererii vor depune cererile numai la Centrul Judeţean al APIA Bihor din strada Matei Corvin 1.

Înainte de depunerea cererii, solicitanţii vor trebui să îşi verifice la medicul veterinar valabilitatea paşapoartelor bovinelor şi înregistrarea acestora în Registrul Naţional al Exploataţiilor.

Organizaţiile bihorene ale crescătorilor de bovine care pot elibera adeverinţe de crescător sunt: Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Animale Domestice şi Păsări Bihor, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Bihor, Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bihoreana Chişlaz şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Marghita.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: "Ţărani, înscrieţi-vă vacile! APIA preia săptămâna viitoare cererile de subvenţie pentru bovine"