Aproape 100 de metri cubi de lemne au fost confiscate la sfârşitul săptămânii trecute, fizic și valoric, de la o firmă din comuna Tileagd, captura fiind făcută în timpul unui control comun efectuat de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice al Poliţiei Bihor şi specialiştii Gărzii Forestiere Oradea. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, controlul s-a desfăşurat pe 20 august, după ce societatea comercială din Tileag a expediat, dintr-o partidă de pe raza localităţii bihorene Şauaieu, 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără avize de însoţire.

Ulterior, extinzând verificările în partida de lemne din pădurea din Şauaieu, poliţiştii au descoperit că firma mai deţinea 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, nemarcat şi, deci, tăiat nelegal.

În urma controlului, patronii firmei s-au ales cu o amendă de 6.000 de lei.

Totodată, 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, în valoare de 6.150 de lei, a fost confiscat valoric, iar 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, găsit în pădure fără documente legale, în valoare de 6.104 de lei, a fost confiscat şi predat în custodia unui ocol silvic.