Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a trei persoane care, în timpul unei acţiuni a poliţiştilor în pieţele din municipiu, au fost prinse cu aproape 14.000 de petarde şi pocnitori asupra lor.

"O orădenacă de 45 de ani a fost prinsă în timp ce comercializa 1.600 petarde şi artificii interzise, o altă orădeancă de 17 ani oferea spre comercializare 366 de petarde interzise iar o femeie de de 49 de ani din Oşorhei a fost descoperită cu 12.300 de petarde ambalate în 205 cutii, tot pentru a fi comercializate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea, au început urmărirea penală împotriva deţinătorilor.

Vânzarea obiectelor artizanale şi de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate special amenajate.

"Deţinerea şi vânzarea de petarde şi pocnitori este considerată infracţiune şi se sancţionează cu pedeapsă cu închisoarea între 3 luni şi 1 an", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.