Autotrenul s-a prezentat miercuri seara în jurul orei 21.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Borş şi, potrivit documentelor prezentate de şofer, un sucevean de 35 ani, maşina transporta 21.237 kg de pal de la o societate din Rădăuţi pentru o firmă italiană, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

Având suspiciuni legate de încărcătură, poliţiştii de frontieră au trecut la controlul fizic al automarfarului, descoperind în partea din faţă a remorcii 23 de cutii de carton în care erau ambalate parfumuri purtând însemnele unor mărci cunoscute - Giorgio Armani, Paco Rabanne, Cacharel, Chanel, Hugo Boss, Gucci - suspectate ca fiind contrafăcute şi pentru care şoferul nu deţinea acte de provenienţă.

"La finalizarea verificărilor, poliţiştii de frontieră au inventariat un număr total de 1981 parfumuri care au fost reţinute în vederea stabilirii autenticităţii produselor şi identificării provenienţei lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor.

În acest sens, potrivit sursei citate, câte două exemplare din fiecare marcă de parfum vor fi trimise spre expertizare. "În funcţie de răspunsul primit, urmează să se facă încadrarea juridică a faptelor comise de şofer", a mai spus subinspectorul Cătălin Simuţ.