O acţiune comună organizată marţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi cei ai Serviciului Rutier s-a lăsat cu confiscări şi amenzi usturătoare pentru societăţile comerciale care funcţionează în piaţa privată West Market de pe centura Oradiei.

Echipele mixte de control au verificat 17 societăţi comerciale şi persoane fizice care comercializează produse în piaţă şi au controlat 54 de autovehicule.

În urma acţiunii au fost confiscate în total 2.282 kilograme de legume şi fructe în valoare totală de 3.000 lei, deţinute fără documente legale de provenienţă, şi 4.800 de ţigarete marcate necorespunzător, în valoare de 1.920 lei, arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

Totodată, patru dintre firmele controlate au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 13.500 lei, pentru activităţile comerciale ilicite.

Concluzia controlului pare fi aceea că mutarea vânzătorilor din fosta piaţă de legume-fructe a RAPAS de lângă Real la cea privată de pe centură nu a schimbat cu nimic obiceiurile evazioniste ale comercianţilor din domeniu.