O firmă cu care Consiliul Județean s-a înțeles în toamna anului trecut să strângă, fără plată, deșeurile de pe marginea drumurilor județene din Bihor a cules până acum aproape 100 tone de gunoaie, din care aproape 30 de tone au fost culese în primele două luni ale anului în curs.

În lunile ianuarie și februarie ale acestui an, a anunțat vineri Consiliul Județean, firma Bene Internațional a colectat de pe marginile drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun 28,4 tone de deșeuri.

Potrivit comunicatului CJ Bihor, în urma sortării deșeurilor strânse, a reieșit o cantitate de 11,7 tone de ambalaje din sticlă, 5,5 tone de PET-uri, 4,3 tone ambalaje diverse din plastic, 2,2 tone ambalaje din aluminiu și 3,1 tone de ambalaje din hârtie și carton, ceea ce înseamnă în total 26,8 tone de materiale revalorificabile.

Pe de altă parte, din cele 28,4 tone de deșeuri colectate în aceste două luni, 1,9 tone sunt deșeuri reziduale ce nu pot fi reciclate.

Activitatea de salubrizare pe care Bene Internațional o desfășoară pe marginea drumurilor județene a fost reglementată în toamna anului trecut, printr-o Hotărâre a CJ Bihor adoptată în luna septembrie.

Aceasta prevede că firma colectează, transportă, sortează și valorifică, respectiv neutralizează deșeurile cu titlu gratuit, pe o perioadă de 12 luni care va putea fi prelungită cu acordul părților.

Doar în cazul deșeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către CJ Bihor.

În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de gunoaie colectată de Bene Internațional a fost de 62,5 tone.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!