Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor au raportat luni o nouă „serie” de infectări cu SARS-CoV-2.

Duminică au fost făcute 183 de teste, în urma cărora au fost identificate 6 infectări, ceea ce înseamnă că rata de pozitivare a urcat spectaculos, la 3,27% din total, un nivel comparabil cu cel de astă-primăvară.

Odată cu cele 6 noi infectări, numărul total al cazurilor Covid active înregistrate în județ a ajuns luni la 47. Dintre acestea, 17 au necesitat spitalizare: 14 persoane sunt internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Oradea, iar altele 3, în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă a spitalului privat Pelican.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, nici una dintre persoanele spitalizate nu a fost vaccinată. „Unul dintre cei trei pacienți de la ATI Pelican este în stare critică, iar 10 pacienți din cei 14 de la Infecțioase au forme severe de boală. Nici una dintre persoanele spitalizate nu a fost vaccinată anti-Covid”, explică sursele.

În pofida faptului că al patrulea val al pandemiei se manifestă tot mai vizibil, doar în patru zile din ultimele 3 săptămâni nefiind descoperite noi infectări, bihorenii continuă să nu se vaccineze.

Conform informațiilor făcute publice luni de către Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Bihor, în cursul zilei precedente au fost administrate doar 82 de doze de vaccin anti-Covid. Numărul persoanelor complet vaccinate în județ este de abia 117.714, sub un sfert din totalul populației eligibile (peste 12 ani), care însumează 540.228 de persoane.