Ministerul Mediului a anunțat luni că a aprobat o nouă listă cu dosare depuse în programul Casa Verde Fotovoltaice, care cuprinde 49.331 de beneficiari. Lista lor a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, în secțiunea dedicată programului.

Anunțul de luni vine după ce alte aproape 20.000 de dosare au fost aprobate în lunile ianuarie și februarie.

Toți românii care se regăsesc pe listele cu cereri aprobate pot începe să-și monteze panourile fotovoltaice, iar apoi să solicite rambursarea sumei de 20.000 de lei, cât oferă Statul Român în acest program.

Lista dosarelor aprobate la data de 4 martie 2024:

„Așa cum am promis săptămâna trecută, astăzi a fost aprobată de către Administraţia Fondului pentru Mediu o listă cu 49.331 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice - persoane fizice care depuseseră dosarele în sesiunea 2023. În acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile. Avem un buget record de 2 miliarde de lei și ne dorim pentru 2024 condiții mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil și să permită mai multor persoane să se alăture inițiativei de producție de energie verde”, a declarat ministrul Mircea Fechet, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

În momentul de față, singurele cereri de finanțare care au rămas neaprobate în programul Casa Verde sunt cele ale românilor care încă nu și-au ales firma care să le monteze panourile fotovoltaice, din lista instalatorilor autorizați. Această opțiune trebuie exprimată în platforma dedicată programului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!