Cei care aveau dubii că România este percepută ca o pubelă a continentului ar putea să-şi schimbe părerea. Pentru a treia oară în ultima săptămână, transporturi cu gunoaie au fost oprite în vama Borş de poliţiştii de frontieră şi comisarii de mediu.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, luni, pe sensul de intrare în ţară din vama Borş, au ajuns trei automarfare conduse de trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 23 şi 48 de ani. "Aceştia transportau conform documentelor de însoţire a mărfii haine second-hand şi deşeuri de sticlă de la diferite societăţi comerciale din Ungaria, Anglia pentru firme din România", se arată în comunicat.

Numai că, aşa cum au confirmat comisarii de mediu bihoreni, transporturile erau ilegale. Unul dintre TIR-uri nu avea haine second-hand, ci deşeuri cu un grad ridicat de uzură, iar celelalte două conţineau deşeuri de sticlă, dar fără documentele necesare pentru import. "În total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deşeuri", se mai arată în comunicat.

În aceeaşi zi, un transport similar, cu 16.000 de kg de textile degradate, a fost oprit luni şi la vama Nădlac II, provenind din Germania şi având destinaţia România.

În toate cazurile, autorităţile nu au permis intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.