Rezultatele tinerilor sportivi de la LPS Bihorul Oradea au fost mult mai bune în cel de-al doilea an de pandemie, 2021, comparativ cu primul, 2020, când multe competiţii au fost însă suspendate sau amânate.

78 de medalii

Conform bilanţului prezentat de conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, tinerii sportivi s-au clasat de 78 de ori pe unul dintre primele trei locuri ale podiumului în competiţiile naţionale, cu 44 de locuri mai multe decât în 2020, care a fost cel mai slab an din 2005, de când conducerea LPS-ului întocmeşte o astfel de statistică cu privire la rezultate.

Din cele 78 de clasări pe podium de anul trecut, 17 au fost pe locul I (7 la atletism, 4 la judo şi lupte greco-romane şi 2 la scrimă.), 27 pe locul al II-lea, şi 34 pe locul al III-lea. 

Chiar dacă s-a îmbunătăţit situaţia, iar mai multe competiţii au fost reluate, rezultatele obţinute în anul recent încheiat sunt însă departe de palmaresul obţinut în 2012 de LPS Bihorul, când s-a reuşit recordul de 108 medalii (32 de aur, 37 de argint şi 39 de bronz). 

Reamintim că sportivul anului 2021 la CSS LPS Bihorul, ca de altfel şi cel mai bun sportiv al judeţului în anul recent încheiat, a fost desemnat judoka Alex George Creţ. 

Un alt motiv de mândrie pentru reprezentanţii LPS Bihorul este prezenţa la loturile naţionale a nu mai puţin de 20 de sportivi şi a trei antrenori (Robert Olah, Kovacs Zoltan şi Emil Morar).

Pepiniera LPS

"Mereu am căutat şi am avut deschidere spre colaborarea cu cluburi sportive care pot oferi o perspectivă juniorilor noştri. Din păcate, la noi în ţară există foarte puţine ramuri sportive care au o etapă intermediară între perioada de juniorat şi cea de seniori. Înainte de Revoluţie, spre exemplu, la fotbal exista acel campionat de tineret, o întrecere extrem de utilă care uşurează trecerea de la juniori la seniori. Doar la baschet s-au făcut paşi în acest sens prin înfiinţarea Ligii I unde sportivii care şi-au terminat junioratul pot să-şi croiască drum spre Liga Naţională", a declarat noul director al clubului LPS Bihorul, Lucian Stance, care a reamintit că şcoala sportivă orădeană reprezintă o pepinieră pentru cluburile de seniori, apreciind colaborarea pe care avută cu entităţi sportive precum CSM Oradea, CSU Oradea, Crişul Oradea, Universitatea Oradea, dar şi numeroase alte cluburi din judeţ şi din ţară. 

În ceea ce priveşte fotbalul, de menţionat că LPS Bihorul are în prezent 13 jucători în Liga I, care s-au format mai mult sau mai puţin pe terenul Stadionului Tineretului (4 sunt la CFR Cluj, 4 la UTA, 1 la FCSB, 1 la Mioveni, 1 la Voluntari, 1 la FC U Craiova şi 1 la Farul). 

"Toţi aceşti jucători care s-au aflat în curtea noastră la un moment dat ar putea alcătui o echipă bună pentru judeţul Bihor. Profit de acest prilej pentru a saluta la rândul nostru reînfiinţarea FC Bihor deoarece este extrem de important ca juniorii din judeţ să aibă o ţintă clară în ceea ce priveşte cariera pe care şi-o doresc în fotbal", a mai declarat profesorul Lucian Stance.