Municipalitatea a dat săptămâna aceasta în folosinţă aproape un kilometru de pistă pentru biciclete realizată pe strada Mihai Eminescu.

Noua pistă pentru biciclete, cu o lungime de 850 metri şi o lăţime de 1,4 metri, a fost marcată în urma finalizării lucrărilor de modernizare a străzii face face legătura între zona Piaţa Creangă şi centrul oraşului.

Lucrările au fost realizate de firma Drumuri Orăşeneşti în cadrul contractului cadrul de întreţinere şi reparaţii străzi.

Acestea au mai cuprins amenajarea a 106 locuri de parcare. Pe tronsonul delimitat de străzile străzile Menumorut şi Deltei acestea au culoare albă şi sunt de lungă durată, iar pe cel dintre străzile Deltei şi Republicii, spre centrul oraşului, acestea sunt marcate cu galben şi sunt de scurtă durată.

În cursul anului viitor va fi amenajată o pistă similară, dar în sens opus, pe strada Roman Ciorogariu. "Anul viitor, după finalizarea parcării de la stadionul Voinţa, şi pe strada Episcop Roman Ciorogariu va fi marcată o pistă de biciclete", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, prin realizarea acestor piste Primăria Oradea vrea să susţină şi să promoveze mersul cu bicicletă în Oradea.