Orădenii sunt buni platnici. 23,3% dintre proprietarii de terenuri, clădiri şi autovehicole şi-au plătit deja dările. Până la data de 2 martie şi-au achitat integral impozitele pe proprietate 30.376 de orădeni şi 910 firme orădene dintr-un total de 130.000 contribuabili persoane fizice şi 12.000 persoane juridice.

Numărul orădenilor care şi-au plătit integral impozitele este mai mare decât anul trecut, când până la 2 martie, şi-au stins datoriile faţă de bugetul local doar 30.237 contribuabili. În schimb, firmele nu au mai fost atât de „darnice". Dacă până la 2 martie 2009 îşi plătiseră deja impozitele integral 1.016 companii, în aceaşi perioadă din 2010 au trecut pe la ghişeele Primăriei reprezentanţii a doar 910 firme.

Primăria municipiului Oradea reaminteşte contribuabililor, persoane fizice sau juridice, că beneficiză de o reducere de 8%, din cuantumul impozitelor pe proprietăţi, dacă işi achită integral, până la data de 31 martie 2010, impozitele datorate bugetului local pentru anul 2010.

Orădenii îşi pot achita impozitele şi taxele locale la camera 14 de la parterul Primăria municipiului Oradea, prin unităţile Direcţiei de Poştă, prin unităţile C.E.C. sau utilizând serviciul de plată online de pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea Plăţi online.

Serviciul de plată online permite accesul pe baza codului numeric personal pentru persoane fizice, respectiv a codului fiscal pentru persoane juridice, pentru vizualizarea sumelor datorate de contribuabili şi plata prin Internet fără comision.