Eu cred că principalele calităţi ale unui politician sunt cinstea şi eficienţa. Cum, genetic, politicienii români sunt în marea lor majoritate necinstiţi (şi la capitolul politicieni români îi includ şi pe UDMR-işti), trebuie să ne împăcăm cu gândul că singurul parametru care le dă valoare rămâne eficienţa.

De câte ori apare un proiect grandios, firea cârcotaşă a românului caută să vadă a cui a fost de fapt afacerea. Ştefan Seremi se zbate să facă un aquaparc între Băile Felix şi Băile 1 Mai. Deja a rezolvat o parte însemnată din fonduri şi investiţia prinde contur. Acest aquaparc, dacă se va finaliza, va scoate din neant turismul local. Lunar, 300.000 de turişti vor putea veni să se scalde în apele noastre termale. Vor umple hotelurile, pensiunile, restaurantele şi magazinele. Practic, întreaga economie bihoreană va primi o gură de oxigen.

Sigur că deja există voci care spun că eforturile lui Seremi nu sunt dezinteresate, că terenul pe care se va amplasa investiţia este al lui. Mie îmi pasă mai puţin că la afacerea asta el se va umple de bani. Dacă duce proiectul la bun sfârşit, va demonstra că e un politician eficient, deci valoros.

Mi-ş dori ca şi domnul Kiss de la Consiliul Judeţean să se îmbogăţească prin construcţia noului aeroport din nordul judeţului. Aş fi încântat ca domnul Bolojan să facă un purcoi de bani umplând parcul industrial cu fabrici şi uzine. Îi dau de băut domnului Ţîrle dacă aduce investitori americani să facă staţiuni de iarnă şi pârtii de ski măcar ca în Austria, dacă nu ca-n State.

Dacă nouă ne va fi mai bine, dacă judeţul va ieşi din îngheţul datorat orgoliilor, chiar că începe să mi se rupă de valoarea contului din bancă al politicienilor.