Aquapark-ul din Oradea este pe profit, în ciuda faptului că 90% dintre aceste stabilimente merg pe pierdere. Adică sunt un fel de Teatru ori Filarmonică, numai cu ceva mai multă apă. Pe lângă meritele incontestabile de gospodari ale celor de la ADP, trebuie să recunoaștem că succesul se datorează și conjuncturii.

Este prima investiție de acest gen din zonă și atrage mușterii din județele vecine, cu predilecție din Cluj. Dar iată că primarul Boc are în plan să trântească un aquapark uriaș, în valoare de 40 milioane euro, iar în Baia Mare se prefigurează o investiție similară, așa că încet-încet pierdem monopolul.

Eu cred că ar trebui să mărim Aquapark-ul şi să profităm la maximum de ceea ce concurenţii noştri nu pot obține, cu toți banii lor: apa termală. Spațiu este, chiar în vecini, în posesia lui Mudura junior, care de mulți ani și-a propus să construiască acolo un hotel, dar n-a început nimic.

Așa cum Primăria nu se sfiește să demoleze casele orădenilor pentru a face loc unor străzi sau parcări, ar fi de dorit să încerce răscumpărarea terenului respectiv, vital pentru extinderea investiţiei. Până la urmă, un hotel se poate face oriunde, pe când extinderea Aquaparkului doar în preajma propriului amplasament.

Dacă nu reușim să dezvoltăm afacerea, cu toate sforțările echipei lui Andrica, bazinele vor pierde bani.