Lucrările de construire a pasajului suprateran din zona Pieței 100 din Oradea intră în linie dreaptă. Constructorii au ridicat structura pasajului și au montat grinzile dintre cele două rampe, peste care au turnat beton.

Rampa dinspre cartierul Nufărul a fost betonată și hidroizolată, operațiune care urmează să fie executată în următoarele zile și pe rampa dinspre Calea Aradului.

„Pe rampa dinspre cartierul Nufărul constructorii se pregătesc de turnarea asfaltului, cu condiția să nu plouă”, a declarat BIHOREANULUI viceprimarul Marcel Dragoș.

Potrivit acestuia, constructorii mai au de turnat beton în zona centrală a pasajului și de definitivat lucrările pe rampa dinspre Calea Aradului. Ulterior, vor trece la montarea corpurilor de iluminat public și a parapeților de protecție înainte de trasarea marcajelor rutiere.„Constructorul ar dori să finalizeze lucrarea luna aceasta, dar ritmul lucrărilor depinde foarte mult de starea vremii. Există lucrări, cum ar fi cele de betonare sau de asfaltare, care nu se pot face pe ploaie sau pe temperaturi sub 5 grade, care pe timpul nopții devin negative”, a spus Dragoș.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcție a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.