Campion en titre, arcaşul Ovidiu Mihalaş-Lesei, legitimat la Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea, a reuşit să-şi adjudece pentru al patrulea an consecutiv titlul de campion naţional indoor la arc tradiţional.

Desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul tradiţional a reunit sportivi de la cluburi din toată ţara, care au concurat la mai multe categorii: arc tradiţional replică istorică, bowhunter, tradiţional modern, longbow şi instinctiv.

Chiar dacă se antrenează autodidact, după metode personale, Ovidiu Mihalaş-Lesei şi-a învins pe rând adversarii, cu scoruri imbatabile. În finală, arcaşul legitimat la Redpoint Oradea a obţinut medalia de aur şi titlul de campion naţional în faţa lui Dan Rusu (C.S. Aktiv Bucureşti).

"Am avut o perioadă mai dificilă anul trecut, dar am depăşit momentul, m-am antrenat foarte serios, zilnic, iar rezultatele se văd. Muncesc foarte mult la antrenamente, trag zilnic sute de săgeţi, dar astfel de momente sunt o răsplată suficientă", spune Ovidiu.

„Sportivul trage cu arcul de trei ani şi locuieşte în Timişoara, dar este legitimat la Redpoint, la fel ca mulţi alţi arcaşi din ţară care au găsit în clubul orădean un partener serios şi dedicat pasiunii comune, tirul cu arcul. Acest sport olimpic a devenit, în ultimii ani, o prezenţă constantă în Oradea şi Bihor, o parte din cele şase cluburi autorizate şi două asociaţii fiind grupate în Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, asociaţie care organizează şi singurul campionat judeţean din România”, a declarat Mircea Stroe, președintele clubului Redpoint Oradea și al președintele Asociației Județene de Tir cu Arcul.