Incendiul izbucnit vineri dimineaţă pe Calea Borşului a cuprins o hală întinsă pe circa 4.000 metri pătraţi, în care funcţionează două firme, Black Sea, un importator şi distribuitor de echipamente şi materiale pentru diverse instalaţii, şi Cargus, specializată în servicii de curierat.

"Peste 30 de pompieri militari acţionează cu 8 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, pentru localizarea incendiului ce se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp. Incendiul se manifestă foarte violent, cu flacără deschisă", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, vineri, pentru BIHOREANUL.

Concomitent cu misiunea de localizare a incendiului, un echipaj de căutare-salvare verifică spaţiile administrative, pentru a se asigura că în interior nu sunt victime.

Din câte se pare, toţi angajaţii celor două firme s-au autoevacuat. Două persoane au avut însă nevoie de îngrijiri, una suferind arsuri la mână, iar alta un atac de panică.

În interior ard depozitele ambelor firme, adică materiale şi echipamente pentru instalaţii de încălzire, climatizare şi sanitare, dar şi colete.

Cele două firme au spaţiile despărţite printr-un perete, dar, după cum a precizat Roşca, incendiul a cuprins întreaga hală.

La locul incendiului, angajaţii celor două firme încearcă să salveze din bunurile care nu au fost cuprinse de flăcări.

UPDATE: Pompierii au nevoie de noi surse de apă

În jurul orei 12, pompierii au fost nevoiți să disloce o bucată din gardul care înconjoară hala afectată de incendiu, pentru a alimenta autospecialele cu apă de la hidranți aflați peste drum. Din acest motiv, și traficul rutier se desfășoară cu greutate.

În schimb, degajările de fum sunt tot mai reduse, semn că pompierii au reușit să lichideze cea mai mare parte a flăcărilor. 

Potrivit mr. Camelia Roșca, în continuare militarii acționează din exterior și nu pătrund în clădire, pentru că structura acesteia este instabilă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!