Când am văzut megaescrocheria cu Roşia Montană mi-am zis că nu e cazul să mă agit, că noi suntem aici, iar cianurile departe. Chit că e supărător să-l vezi pe şeful statului cum, cu fiecare ocazie, laudă un proiect care produce câteva sute de locuri de muncă pentru câţiva ani şi mii de tone de cianură pentru câteva secole.

Când am văzut că oamenii de la putere au decis să vândă Transelectrica, Transgazul şi Cuprul pe mai nimic, mi-am zis că o fi o reacţie tipică de politicieni aflaţi la final de mandat şi puşi pe chiverniseală. În plus, n-au nici de ce se teme pentru tunurile trase, de vreme ce gaşca lui Adrian Năstase a vândut Petromul degeaba, şi puşcăriile încă sunt goale, în aşteptarea vinovaţilor.

Când văd, însă, că nişte inconştienţi din actualul Guvern dau liber la exploatarea gazelor de şist, asta nu mai pot suporta. Să bagi otravă în apa din Felix e inacceptabil chiar şi pentru cea mai umilă ţară din Africa.

Pentru un mitic care nu a trecut niciodată Carpaţii, Băile Felix sunt un fel de lazaret unde pensionarii şi sindicaliştii îşi tratează reumele. Cei care iscălesc fără să clipească distrugerea poate unicei bogăţii din judeţ, apa termală, trebuie să ştie că vor suferi consecinţe severe. Atunci când scopurile politrucilor nu mai coincid cu aspiraţiile cetăţenilor se lasă rău, cu greve, proteste şi decizii previzibile la vot.

P.S. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat la Oradea că nu va emite aviz de mediu pentru expoatarea gazelor de şist decât dacă va fi convins că metoda e sigură 100%. Exact aşa a zis şi în cazul exploatării cu cianură de la Roşia Montană...