Pauza competiţională din această perioadă a adus şi anumite beneficii. Printre lucrările de reparaţii şi modernizare pe care le-a suferit Arena Antonio Alexe, se numără şi schimbarea sistemului de iluminat.

Astfel, în ultimele săptămâni compania Ambiflux a montat un nou sistem de iluminat la sala polivalentă orădeană, care are ca principale beneficii reducerea substanţială a consumului, respectiv eliminarea timpilor de aşteptare pentru (re)aprinderea becurilor, după cum transmit reprezentanţii CSM Oradea, care administrează baza sportivă.

De notat că vechiul sistem de iluminat funcţiona pe baza unui sistem cu vapori, în timp ce actualul sistem este de tip LED, iar aprinderea şi reaprinderea becurilor se realizează instantaneu, fără a mai fi nevoie de timp (de ordinul minutelor) pentru reaprindere.

"În luarea deciziei de schimbare s-a ţinut cont de necesitatea unui sistem de iluminat modern, care să corespundă standardelor actuale în toate disciplinele sportive de sală. Noul sistem de iluminat asigură condiţii optime atât pentru publicul spectator, cel prezent în tribune, cât şi pentru transmisiunea în sistem 4K a evenimentelor/meciurilor", mai transmit cei de la CSM, într-o informare pe site-ul oficial.

Arena Antonio Alexe a fost construită după un proiect din anii 70 şi a fost dată în folosinţă în 1980. De-a lungul timpului ea a suferit mai multe lucrări de modernizare, atât la nivelul suprefeţei de joc, la tribune, respectiv spaţii adiacente (vestiare, birouri, sală de protocol, bazin, holuri de acces), cât şi în ceea ce priveşte utilităţile. În ultimii ani, a găzduit meciurile echipelor de baschet şi handbal de la clubul CSM Oradea, dar şi alte evenimente sportive interne şi internaţionale, precum şi extra-sportive, cum ar fi concerte, târguri sau expoziţii.