Baza sportivă "Voinţa" din Oradea găzduieşte în perioada 27 august - 2 septembrie întrecerile celei de-a patra ediţii a turneului memorial de tenis de câmp Lenke Ziszovits Popper.

Competiţia, rezervată copiilor şi juniorilor, se desfăşoară în memoria multiplei campioane naţionale şi balcanice Lenke Ziszovits Popper.

Întrecerile reunesc la start aproximativ 60 de sportivi, proveniţi din oraşele Satu Mare, Baia Mare, Arad, Salonta, Bistriţa, Timişoara, Zalău, Şimleu Silvaniei, Ştei, Petroşani, Sighetu Marmaţiei, Deva, Beiuş, Oradea, Bucureşti (sportivi proveniţi de la Sportul Studenţesc), dar şi, în premieră, din zona Vadul Crişului – Şuncuiuş.

Turneul cuprinde mai multe categorii de vârstă, atât la masculin, cât şi la feminin. Este vorba despre categoriile de 10, 12, 14 şi 16 ani. Cu excepţia categoriei de 14 ani, care este cotată cu categoria a II-a, toate celelalte întreceri sunt de categoria I.

"Organizăm acest turneu pentru sufletul fostei campioane a care suferit enorm împreună cu fetiţa sa", a declarat Mircea Drăgoi, directorul CS Voinţa despre Lenke Ziszovits Popper, cea care înainte de anul 1944 a devenit de 6 ori consecutiv campioană naţională, dar care ulterior a fost deportată la Auschwitz împreună cu fetiţa ei, de doar 9 luni.

"Este o competiţie pe care o organizăm în amintirea unei mari sportive. Ne dorim ca şi copiii să înţeleagă că ura nu are ce căuta în societate", a afirmat şi Emilia Teszler, de la Asociaţia Tikvah, organizaţie care sprijină turneul.

Taxa de participare la competiţie este de 50 de lei, iar meciurile, care se vor juca cu mingi Dunlop Fort, sunt programate pe 6 dintre terenurile bazei Voinţa.

Arbitrul principal este Gheorghe Schipor, din Timişoara, iar competiţia este organizată de Clubul Sportiv Voinţa, cu sprijinul Primăriei Oradea, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, dar şi a sponsorilor Nutrientul Grup şi Bernard Charitable Trust.

Pentru prima dată organizatorii asigură finaliştilor din anul anterior cazarea gratuită.

În fiecare zi de concurs, întrecerile sunt programate de la ora 9.