Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Beiuş a emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pe numele unui orădean de 20 ani şi a unui bărbat de 36 ani din comuna Dobreşti, după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au furat un semafor pentru dirijarea traficului pe DN 76 în dreptul localităţii Copăceni.

Orădeanul Marius Lascău şi amicul său din Dobreşti, Daniel Cucoreanu, au fost prinşi în flagrant de o patrulă a poliţiei când puneau semaforul pe bancheta din spate a maşinii, după ce iniţial îi demontaseră acumulatorul, pe care poliţiştii l-au găsit în portbagajul autoturismului.

Cercetările în caz sunt efectuate de poliţiştii Secţiei Rurale 2 Beiuş, care, sâmbătă, i-au prezentat pe Lascău şi Cucoreanu la Parchetul Beiuş, pentru audieri. În finalul interogatoriilor, cei doi au fost conduşi la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, procurorii motivând solicitarea cu faptul că, prin furtul semaforulului, cei doi au pus în pericol siguranţa traficului şi a persoanelor pe DN 76, prin urmările pe care fapta lor o putea avea: blocarea circulaţiei sau, mai grav, producerea unor accidente rutiere.

Unde mai pui că, împotriva şoferului, Marius Lascău, anchetatorii intenţionează să extindă cercetările şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, deoarece, testat de poliţiştii care l-au prins în flagrant, aparatul a indicat că avea o îmbibaţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lascău a şi fost condus la spital pentru analize de sânge rezultatul testului nefiind comunicat, încă, de medici.

În plus, poliţiştii nu exclud ca cei doi să aibă legătură şi cu alte fapte similare petrecute recent în zonă. Asta pentru că, în ultimele săptămâni, de pe DN 76 a dispărut un semafor plus acumulatorii a încă 4 aparate, paguba provocată de hoţi depăşind 10.000 euro.

Cert e că, atât în faţa procurorilor cât şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cei doi au recunoscut furtul comis, apărându-se cu faptul că erau băuţi, apărare care, însă, nu a ţinut, fiind trimişi în Arestul Poliţiei pentru câte 30 de zile.

Măsura nu este definitivă căci poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunţare, prin contestaţie, care se va judeca la Tribunalul Bihor.