Arestat la sfârşitul lunii mai pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă, instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Lucian Abrudan, administratorul cunoscutei firme de mezeluri Florava, ar putea să scape din spatele gratiilor.

Miercuri, la primul termen de judecată al procesului care se desfăşoară la Tribunalul Bihor, magistraţii au decis să înlocuiască măsura arestului cu controlul judiciar, impunându-i totodată mai multe interdicţii, printre care şi ca Abrudan să renunţe la funcţia de administrator al propriei firme, calitate în care "a săvârşit faptele" de care e acuzat.

Încheierea Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore, prin contestaţie, care se va analiza la Curtea de Apel Oradea.

Lucian Abrudan a fost singurul suspect arestat în dosarul în care mai sunt judecaţi şi Anca Liana Vernon, administrator al SC Dacin Invest, Sarkozi Andrea, administrator la Brigand Rea SRL respectiv Sarkozy Sandor, Marius Budai şi Cristian Laza.

Potrivit rechizitoriului, grupul era coordonat de Abrudan şi Vernon, care şi-au fentat creditorii şi plata datoriilor către bugetul de stat, înregistrând în contabilitate facturi fiscale nereale provenite de la ceilalţi membri ai filierei şi, totodată, au găsit mai multe persoane dispuse să întocmească anumite contracte de mandat prin intermediul cărora "s-au ridicat în numerar peste 13 milioane de lei din firmele administrate de ei, în detrimentul creditorilor".

Citiţi despre cum a înşelat Abrudan creditorii şi fiscul în articolul: "Administratorul firmei de mezeluri Florava, Lucian Abrudan, arestat pentru fraudă şi spălare de bani!"