Tribunalul Bihor a analizat, marţi, contestaţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta în cazul lui Trandafir Constantin, acuzat de distrugere şi violarea sediului profesional după ce, pe 4 august, supărat că a fost amendat pentru scandal, a distrus uşa şi geamul Postului de Poliţie din Tulca. 

Reţinut pentru 24 de ore, bărbatul a fost prezentat la Judecătoria Salonta săptămâna trecută, pe 8 august, cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a dispus plasarea individului sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, măsură pe care procurorii au contestat-o la Tribunalul Bihor. 

Culmea este că, marţi, în aceeaşi zi în care Constantin era arestat preventiv pentru distrugere şi violarea sediului profesional, un alt complet al Tribunalului Bihor dispunea încarcerarea bărbatului, tot pentru 30 de zile, însă într-un alt caz. Este vorba despre un dosar aflat în Camera Preliminară a Judecătoriei Salonta, în care bărbatul este judecat alături de trei persoane, pentru furt, trimis în faţa instanţei pe 6 august, tot de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Prin rechizitoriu, anchetatorii au solicitat judecătorului de Cameră preliminară arestarea lui Constantin, propunere care a fost respinsă iniţial de Judecătoria Salonta. 

Cert este că bărbatul nu s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Bihor, motiv pentru care a fost ridicat de acasă, de poliţişti Compartimentului Urmări, care l-au depus în Arestul Poliţiei Bihor. 

Merită precizat că mandatele de arestare nu se cumulează, bărbatul urmând să rămână închis timp 30 de zile.