Tribunalul Bihor a emis, vineri, mandat de arestare pentru 10 zile pe numele Marianei Nan, 54 de ani, anchetată pentru trafic de influenţă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Femeia a fost prinsă în flagrant şi reţinută, vineri, într-o acţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor coordonată de procurori, după ce a încasat 300 de lei de la o persoană căreia i-a promis că o va ajuta să obţină certificat de încadrare în grad de handicap cu valabilitate permanentă.

Pentru a câştiga încrederea victimei, Mariana Nan a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra preşedintei Comisiei de Evaluare Medicală pentru Persoane Adulte cu Handicap Oradea, dr. Ştefania Feraru, pe care ar cunoaşte-o personal.

Din cercetările poliţiştilor rezultă că, în perioada 2010-2011, Nan a înşelat în acest fel în total 11 persoane, de la care a încasat sume cuprinse între 300 şi 2.500 lei, prejudiciul total cauzat de femeie victimelor sale ridicându-se la 12.150 lei.

"Persoanele în cauză, deşi persoane cu handicap, nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea unui certificat de încadrare în grad de handicap cu valabilitate permanentă şi au acceptat să îi plătească sumele cerute. Banii i se plăteau femeii în două tranşe înainte de termenul de soluţionare a cererilor, fixat de comisie", au declarat BIHOREANULUI surse din rândul anchetatorilor.

Reclamată de victimele sale, Mariana Nan a fost prinsă în flagrant şi a recunoscut faptele, motivând comiterea acestora prin faptul că are patru nepoţi de la trei copii pe care îi întreţine dintr-o pensie de 350 lei. Totodată, ea s-a obligat să restituie sumele primite de la cele 11 victime.

Femeia nu este la prima acuzaţie. În 2008, ea a fost sancţionată cu amendă administrativă de 1.000 lei tot pentru trafic de influenţă.