Poliţiştii rutieri l-au reţinut marţi, pentru 24 ore, pe un tânăr de 29 ani din Popeşti, găsit conducând o maşină în localitatea Mişca, deşi nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, tânărul a fost oprit de polițiștii Biroului Rutier Marghita în seara zilei de 15 ianuarie, la ora 19.20, pe drumul comunal 113. Acesta circula în localitatea Mișca, la volanul unui autoturism, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

"La data de 16 ianuarie, în urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 29 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere", se spune în comunicat, precizându-se că cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Doar în ultimele 5 zile agenţii rutieri din Bihor au "cazat" 5 persoane în Arestul Poliţiei, toate pentru infracţiuni rutiere: alcool sau droguri la volan ori şofat fără permis.

În plus, în ultimele 24 ore, ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șosele, poliţiştii au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 43.065 de lei, au reţinut 9 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, mai mult de jumătate, 53 la număr, au fost "împărţite" vitezomanilor, 10 au fost pentru lipsa centurii de siguranţă, au fost sancționați patru bicicliști, doi conducători de vehicule cu tracțiune animală, o sancțiune a fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!