Atletul orădean Laviniu Chiş a cucerit două medalii la întrecerile finale ale Campionatelor Naţionale rezervate juniorilor I, care s-au desfăşurat în perioada 27-28 februarie, la Bucureşti.

În prima zi a întrecerilor, Laviniu Chiş care este legitimat la CSM LPS Bihorul, a luat startul în cadrul probei de 1500 m, unde s-a clasat pe locul III, cu un timp de 3:59 minute. Astfel, el şi-a adjudecat medalia de bronz. Apoi, în cea de-a doua zi de întreceri, sportivul orădean a luat startul în proba de 3000 m, iar cu timpul de 8:31 minute el sa situat pe locul II, la doar câteva sutimi de primul loc. În acest fel, Laviniu şi-a adjudecat medalia de argint.

"După sezonul de sală, am venit cu un număr de trei medalii, fapt care nu poate decât să mă mulţumească. Până acum a fost un sezon de sala reuşit, asta înseamnă că s-a lucrat bine la antrenamente. Mergem la Balcaniadă încrezători şi sperăm să venim în ţară cu o medalie, ce culoare va fi, rămâne de văzut", a declarat, după întreceri, antrenorul lui Lavinu Chiş, Robert Olah.

Cum sezonul de sală s-a încheiat, Chiş urmează să ia startul pe data de 12 martie cu echipa României la Balcaniada de cros, care va avea loc în Serbia.