Sportivele clubului Redpoint Oradea, Bernadett Haragos şi Ada Luncan, s-au remarcat la întrecerile Cupei României la tir cu arcul, competiţie desfăşurată în weekend la Bucureşti.

Ele au obţinut fiecare câte 636 de puncte după cele două runde de calificări pe distanţa de 50 de metri la categoria cadete compound. Un rezultat obişnuit pentru Bernadett, dar foarte bun pentru Ada. În eliminatorii şi finale, Ada Luncan a trecut de Bernadett Haragos cu 140 de puncte la 137, ajungând în finala mare.

"140 de puncte din 150 posibile în eliminatorii reprezintă un rezultat foarte bun, de nivel european, pentru categoria lor, iar Ada ne-a furnizat tuturor o surpriză", a transmis conducerea clubului.

În finala pentru aur şi argint, disputată cu Andreea Albu (de la CSS Unirea Iaşi), Ada Luncan a fost la un pas de locul I, fiind învinsă cu 138 la 135 de puncte abia în ultima serie, după ce condusese.

Ada Luncan a obţinut medalia de argint, iar Bernadett Haragos pe cea de bronz. 

Cele două sportive orădene au rămas în cantonament cu loturile naţionale, iar între 1 şi 7 august vor participa la Cupa Europeană de tineret care va avea loc tot la Bucureşti.