Fiecare cartier cu centrul său! Primarul Ilie Bolojan a semnat joi documentele pentru organizarea unui concurs de soluţii în vederea amenajării viitoarelor centre de cartier din Rogerius, Nufărul şi Ioşia.

Documentaţia va fi trimisă săptămâna viitoare spre validare Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Caietul de sarcini a fost conceput astfel încât proiectarea celor trei piaţete să fie licitată separat şi să aibă un câştigător distinct.

"Doresc să îi invit pe toţi cei care doresc să participe, arhitecţi din Oradea sau din afara oraşului Oradea, să vină cu soluţii pentru ca aceste piaţete să aibă aspectul pe care şi-l doresc şi orădenii", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Municipalitatea îşi doreşte crearea unor centre de cartier exclusiv pietonale, după un design contemporan cu materiale moderne şi fiabile.

Consiliul Local, a aprobat joi, suprafaţa celor trei centre de cartier. Astfel, în Cartierul Rogerius se va amenaja o piaţetă cu o suprafaţă de 9.853 mp pe amplasamentul Parcului Magnoliei, iar în cartierul Nufărul va fi amenajată o piaţetă de 4.807 metri pătraţi, în zona limitrofă Restaurantului McDonald’s de la intersecţia străzilor Ciheiului cu Nufărul. 

La fel, în cartierul Ioşia, o piaţetă de 8.530 metri pătraţi a fost gândită pe strada Cazaban, pe platoul de lângă arena Antonio Alexe. Aici, lucrările de proiectare va fi urmate de alte două etape. Acestea vor viza reorganizarea traficului rutier şi pietonal, respectiv amenajarea de zone pietonale în jurul Arenei Antonio Alexe.