Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui orădean de 43 ani şi faţă de societatea comercială pe care o administrează, pentru evaziune fiscală.

Orădeanul, despre care BIHOREANUL a aflat că este Emodi Tamas Peter, proprietarul firmei de arhitectură Restitutor SRL, cunoscută pentru numeroasele contracte pe care le desfăşoară cu municipalitatea, e suspectat de poliţişti că, în perioada 2010 - 2011, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri sau servicii de la trei firme cu comportament tip "fantomă".

"În realitate, facturile au fost înregistrate în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul provocat bugetului consolidat al statului de Emodi şi firma sa, prin deducerea ilegală a TVA şi, implicit, a impozitului pe profit, este de 65.348,96 lei.

Emodi Tamas a fost unul dintre puţinii arhitecţi orădeni care au reuşit să facă parte din Comisia de Monumente de la Cluj Napoca. Între proiectele realizate de acesta se numără reabilitarea şi reamenajarea Pieţei Unirii sau finisajele zidurilor de sprijin pentru amenajarea malurilor Crişului din zona centrală.