Un orădean în vârstă de 46 ani a fost reţinut pentru 24 ore, iar în prezent este cercetat sub control judiciar, după ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au găsit în locuinţa lui din satul Cărăndeni o armă letală neînregistrată, iar ulterior, în casa unui prieten de-al său, şi 164 de cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, toate nepercutate, o lunetă și un binoclu de culoare neagră. Toate au fost introduse ilegal în ţară. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța, orădeanul a intrat săptămâna trecută în atenţia poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor, care, vineri, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat două percheziții domiciliare la două imobile deținute de orădeanul de 46 ani în localitatea Cărăndeni. 

Într-unul dintre imobile, oamenii legii au găsit o armă letală lungă, clandestină, care a fost ridicată în vederea confiscării.

O zi mai târziu, în timpul unei alte percheziţii desfăşurate în locuința unui bărbat de 74 de ani, din localitatea Cărănzel, poliţiştii au mai găsit 164 de cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, toate nepercutate, o lunetă și un binoclu de culoare neagră, în legătură cu care, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că ar aparține tot orădeanului.

Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de muniție și bunurile descoperite la bărbatul de 74 de ani.

În urma audierilor, orădeanul a recunoscut că le-a fi introdus, ilegal, în cursul lunii decembrie, anul trecut şi a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, după care, sâmbătă, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Față de acesta, ancheta este continuată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. De asemenea, prietenul său, bihoreanul de 74 de ani este anchetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.