Luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, echipele canine ale Poliţiei Bihor, drone şi laboratoare criminalistice şi de siguranţă rutieră, vor fi, vineri, în Cetatea Oradea, în cadrul unui eveniment special dedicat publicului larg, de Ziua Poliţiei Române. 

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, evenimentul din curtea Cetăţii Oradea se va desfăşura între orele 10 şi 13, răstimp în care poliţiştii îşi vor prezenta activităţile de zi cu zi, dar şi dotările de care dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru.

Astfel, polițiștii de prevenire îi vor aștepta pe copii cu legitimații de „Polițist pentru o zi”, cu insigne, autocolante și multe alte surprize, jocuri şi concursuri din domeniul prevenirii criminalității. 

Poliţiştii rutieri vor aduce laboratorul de siguranță rutieră, motocicletele şi autoturismele de serviciu, dar şi sistemul de cercetare la fața locului, drona, pistoale radar, aparate etilotest, drugtest şi sonometru. 

Cei curioşi să vadă cum sunt "culese" dovezile, vor putea discuta cu poliţiştii criminalişti, care vor fi prezenţi cu autolaboratorul criminalistic. 

În curtea Cetăţii Oradea va fi, totodată, şi o expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea Poliţiei bihorene, standuri de documentare, vor fi distribuite pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ – preventiv.

Nu vor lipsi, desigur, nici poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, nici luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi nici echipele canine, formate din câinii de serviciu și instructorii acestora, care vor efectua scurte demonstrații de dresaj și vor interacționa cu copiii.

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte pe 25 martie. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!