Un tânăr în vârstă de 25 ani din Oradea condamnat definitiv pentru conducere fără permis a fost prins de poliţişti și încarcerat în Penitenciarul Oradea.

"Vineri, 17 decembrie, polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale au depistat și reținut un tânăr de 25 de ani, din municipiul Oradea. Judecătoria Oradea a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis", se arată într-un comunicat transmis luni de Poliția Bihor.

Orădeanul, Radu Florin Oros, fusese condamnat definitiv pe 15 decembrie, în acest an, la Curtea de Apel Oradea, într-un proces declanşat pe numele lui de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru 2 infracţiuni de conducere fără permis a unui autovehicul, comise în cursul anului 2021. 

Concret, Oros a fost oprit de agenţii rutieri întâi în seara de 31 iulie 2021, iar apoi şi în data de 22 septembrie 2021, în ambele situaţii acesta aflându-se la volanul unei autoutilitare Mercedes.

Chestionat de poliţişti, tânărul a avut o atitudine de-a dreptul arogantă, în condiţiile în care mai avea o condamnare, din 2018, tot pentru conducerea fără permis a unui vehicul: "S-a hotărât, deşi nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, ca, ori de câte ori va avea posibilitatea, să conducă autoutilitara care aparţine societăţii pe care o administrează", se arată în decizia de condamnare prin care acesta a fost trimis după gratii pentru o perioadă de 2 ani şi 4 luni. În această pedeapsă a fost cuprinsă şi condamnarea anterioară, de 1 ani şi 4 luni de închisoare, a cărei aplicare fusese iniţial suspendată.

Culmea este că Oros a continuat să conducă maşina chiar şi în timpul procesului.

El a fost prins în dimineaţa de 18 aprilie 2022, reţinut pentru 24 ore, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la Judecătoria Oradea, măsură care, pe 26 aprilie, a fost înlocuită de Tribunalul Bihor cu arestul la domiciliu. Noul dosar al lui Oros se află în dezbateri la Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!