În timpul unei percheziţii desfăşurate joi, poliţiştii au descoperit într-o anexă din gospodăria lui Nicolae Macovei, un localnic de 51 de ani din Pocola, două arme letale lungi, cu glonţ de calibru 7,62 mm, ambele fără port închizător, 12 cartuşe cu glonţ sau de manevră, de diferite calibre, toate având capse nepercutate, 47 de capse pentru cartuşe şi alte 28 de capse pirotehnice.

„Atât armele, cât şi cartuşele erau deţinute ilegal şi au fost ridicate de poliţiştii bihoreni în vederea cercetărilor", a declarat, vineri, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Macovei este anchetat în stare de libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Bărbatul, care mai deţine, legal, o armă de vânătoare, este cunoscut de poliţişti ca fiind o persoană violentă şi va fi supus unei expertize psihiatrice, riscând anularea dreptului de port armă.