Procesul pe care senatorul PSD Florian Bodog l-a deschis la Curtea de Apel Oradea pentru anularea ordinului prin care, pe motiv de plagiat, i s-a retras titlul de doctor luat la Universitatea de Vest din Timişoara, este tărăgănat tot mai mult.

După ce şase luni s-a tot amânat, fiindcă Ministerul Educaţiei n-a răspuns solicitării judecătorilor de a transmite documentele care au stat la baza retragerii titlului (pricină pentru care magistraţii au şi dat 3 amenzi), săptămâna trecută s-a decis o nouă amânare, deoarece Bodog a cerut ca Ministerul şi Universitatea să depună alte înscrisuri.

Între timp, Ministerul condus de PNL-istul Sorin Cîmpeanu a binevoit să răspundă, tot cu mare întârziere, unei cereri făcute de BIHOREANUL, susţinând că de fapt nu a ignorat cu lunile solicitarea judecătorilor, ci pur şi simplu actele s-ar fi pierdut pe drum.

Ministerul pretinde că le-a trimis prin fax şi prin poştă la Curtea de Apel Oradea şi nu pricepe de ce judecătorii nu le-au găsit, dar nu lămureşte de ce, în decursul celor şase luni de amânări, n-a mai binevoit să le trimită încă o dată ori măcar să se apere cu dovada expedierii lor.

Mai rămâne de văzut acum cât de prompt va răspunde Ministerul la noua solicitare a lui Bodog, care pare-se că i-a prins slăbiciunea...