Sălile de expunere din Corpul C al Cetăţii din Oradea sunt gazdele unei noi expoziţii de lucrări, de data aceasta a tinerilor artişti locali, organizate sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Bihor, a Primăriei Oradea şi a Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea.

Vernisajul expoziţiei Atelier 35 "Fără frontiere" a avut loc în prezenţa artiştilor, a pasionaţilor de artă şi a numeroşilor curioşi, fiind vorba despre lucrări de artă contemporană.

Evenimentul a fost moderat de criticul de artă Milena Augusta Pop, care a făcut o prezentare succintă a expoziţiei, dar şi a autorilor lucrărilor. "Expoziţia celebrează o deschidere a tinerilor spre arta actuală, (…) prin ea traversându-se graniţa dintre imaginaţie şi gândire", a menţionat Milena Pop. Totodată, vorbitoarea a ţinut să arate că cea care i-a ghidat pe tinerii artişti către grupul lor de lucru a fost Vioara Bara, scenograf la Teatrul Regina Maria.

În luarea sa de cuvânt, Vioara Bara a precizat că Atelier 35 funcţionează sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România, iar resursa umană este foarte importantă când vine vorba de artă. "Avem mulţi tineri şi sper să avem şi mai mulţi, având în vedere că, anual, sunt mulţi absolvenţi ai secţiilor de artă ale Universităţii din Oradea, respectiv Universităţii Partium", a completat aceasta.

Expoziţia se va putea vizita zilnic, timp de trei săptămâni, la parterul Corpului C al Cetăţii Oradea.