Cele două centre de colectare separată a deşeurilor din Oradea, unde orice locuitor al oraşului poate preda gratuit 12 tipuri de resturi, inclusiv reciclabile, vegetale ori periculoase, se vor redeschide pe 15 mai.

Pentru că România iese din starea de urgenţă, RER Vest a decis să reia activitatea în ambele centre, dar şi la ghişeele de relaţii cu publicul, de la sediul companiei. În schimb, ghişeul de la parterul Primăriei Oradea se va deschide abia luni, la fel ca celelalte casierii pe care operatorii de servicii le au în palatul administrativ al oraşului.

Fireşte, orădenii care vor merge la ghişeele de la sediul operatorului de salubritate vor trebui să respecte regulile promovate de autorităţi pentru spaţii publice închise, adică să poarte măşti şi să păstreze distanţa faţă de alte persoane. Între angajaţii RER Vest şi clienţii companiei va exista un ecran de protecţie.

Centrele de colectare separată a deşeurilor (situate pe străzile Thurzo Sandor, respectiv Uzinelor) vor funcţiona conform programului de vară, adică vor fi deschise zilnic, de luni până sâmbătă, între orele 8 şi 20.

Orădenii pot preda aici gratuit deşeuri cu conţinut periculos (categorie care include deşeuri precum medicamente expirate, bidoane insecticide, baterii şi acumulatoare, uleiuri, cutii de vopsele etc.), materiale textile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, deşeuri electrice şi electrocasnice, materiale plastice, hârtie şi carton, lemn şi mobilier, deşeuri vegetale, deşeuri rezultate din lucrări de amenajări sau reamenajări pentru care nu este necesară autorizaţie de construire şi bunuri reutilizabile.