Începând din această săptămână, Primăria Oradea îşi reia treptat activitatea cu publicul.

Miercuri se deschid primele ghișee

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, ca o primă măsură, ghişeul pentru declaraţii auto de la Serviciul Înmatriculări se va închide din 13 mai.

Astfel, începând de miercuri, activitatea acestuia va fi preluată de Centrul de informaţii cu publicul din Primărie care îşi va deschide apoi toate ghişeele începând din 18 mai.

"Potrivit Direcţiei Economice, pentru a reduce timpul de aşteptare, se vor procesa pe loc numai vânzările sau cumpărările de autoturisme. Pentru clădiri şi terenuri se vor depune documentele şi o declaraţie fiscală simplificată", se menţionează în comunicat.

Tot începând din 18 mai se vor redeschide şi casieriile operatorilor de servicii de la RER Vest şi Poştă la Termoficare şi Digi de la parterul palatului administrativ.

Excepţie va face casieria Distrigaz care îşi va relua activitatea din 1 iunie.

Pentru început, Primăria va avea program cu publicul zilnic între orele 8-16.

Începând din 22 mai programul va fi prelungit până la ora 18, la fel ca înainte de declararea stării de urgenţă, cu excepţia zilei de vineri când va fi limitat până la ora 15.30.

Numai cu mască...

După cum anunţa primarul Ilie Bolojan, la sfârşitul săptămânii accesul în clădirea Primăriei se va face doar cu măsuri de protecţie.

"Accesul în instituţie va fi permis numai cu mască sau vizieră şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru angajaţi", se menţionează în comunicat.

Angajaţii municipalităţii vor lua măsuri pentru limitarea numărului de persoane atât în Centrul de informaţii cu publicul cât şi în casieriile operatorilor de servicii.

În plus, pentru protecţia orădenilor şi a funcţionarilor, ghişeele din centrul de lucru cu publicul vor fi dotate cu paravane din plexiglas, salariaţii vor fi dotaţi cu viziere, spaţiile vor fi aerisite şi dezinfectate periodic iar în Primărie vor fi la dispoziţie soluţii pentru dezinfecţie.