Începând cu acest an, Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) îşi majorează programul de lucru cu publicul. "În cursul anului 2010 vom extinde programul de lucru cu publicul în toate zilele lucrătoare, între orele 8 - 15", a promis directorul ASCO, Zita Koncsek, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, programul de lucru cu publicul al instituţiei este de luni până joi, câte două - trei ore, în fiecare zi. "Vinerea este deocamdată zi fără public pentru a pune în ordine dosarele, ori de acum înainte acest lucru înainte se va întâmpla înainte de ora 8 şi după ora 15", a spus Zita Koncsek. Directoarea a declarat că noul program va fi introdus după adoptarea noii organigrame a instituţiei, pentru că aceasta necesită unele ajustări în structura de personal.

ASCO a înregistrat anul trecut nu mai puţin de 34.416 de cereri depuse de orădeni. În condiţiile crizei economice, conducerea instituţiei se aşteaptă la creşterea numărului de solicitanţi şi vrea să evite aglomeraţia la sediul din strada Primăriei nr. 42.

Tot din acest an intenţionăm introducerea în circuit a cererilor în cadrul celor cinci centre multifuncţionale deschise în cartierele oraşului prin reţeaua informatizată. Cererile vor fi primite la centre, vor fi înregistrate şi trimise, în funcţie de problema reclamată, la Primărie sau ASCO", a mai spus directoarea.