Ioşia veche se modernizează. Municipalitatea demarează marţi lucrările de modernizare a străzilor Arţarilor, Greierului, Înfrăţirii şi Mangaliei din vatra veche a cartierului.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, strada Arțarilor va fi modernizată pe tronsonul dintre străzile Alexandru Sahia și Piața Devei. Lucrările în valoare de 158.000 lei vor fi realizate de firma Drum Construct în termen de două luni.

Acelaşi constructor se va ocupa şi de modernizarea străzii Greierului, pe tronsonul delimitat de străzile Ovidiu Densuşianu şi Barcăului. Lucrările în valoare de 600.000 lei vor trebui finalizate de aceeaşi Drum Construct în termen de trei luni.

Lucrările de modernizare a străzii Înfrăţirii vor fi făcute de Extract Com în termen de şase luni, pentru suma de 1,3 milioane lei. Strada urmează să fie modernizată pe o lungime de 847 de metri, încadrată de borduri de beton pe ambele părți, cu o lățime de 6 metri. Artera va avea trotuare și accese auto pe ambele părți, spații verzi, canalizare pluvială prevăzută cu guri de scurgere, cămine ridicate la cotă, indicatoare de circulație și carosabilul marcat.

Pe strada Mangaliei vor munci constructorii firmei Asfamixt. Lucrările, în valoare de 239.000 lei vor trebui finalizate în termen de patru luni. Acestea vor cuprinde reabilitarea străzii, precum şi realizarea de borduri de beton pe ambele părţi, trotuare şi accese auto, spaţii verzi, canalizare pluvială şi menajeră, ridicări la cotă de cămine ş.a.

Tot Asfamixt va lucra şi pe strada Adevărului, din zona de deal a oraşului, care urmează să fie consolidată pe un tronson de 290 metri. Lucrările vor costa 444.000 lei şi vor dura trei luni.